14 de gen. 2012

Tap 'n' Crash


No sempre que ens posem a jugar busquem el mateix. Podem jugar perquè volem distracció, per diversió, per desgana, per dissimular... Tota excusa és vàlida sempre i quan comporti alguna cosa positiva. Per desgràcia, a vegades l'únic que volem és passar-ho malament i demostrar-nos a nosaltres mateixos que podem suportar una tensió i paciència inhumanes. Tap 'n' Crash és el joc amb el qual s'entrenen els espies de pa sucat amb oli. Jugar-lo genera una sensació semblant a ser torturat en un interrogatori. El plaer recau en esquivar un pregunta reiterada i relaxar-se uns segons fins la següent bateria d'hòsties.


Tap 'n' Crash és un joc del gènere fill de puta, tot i que també té tocs de plataformes. El jugador controla un quadrat, amb diferents aparences seleccionables, el qual ha de superar diferents obstacles en cada un dels tres subnivells que conformen la pantalla. Així, cada nivell es divideix en tres seccions: la primera de les qual ha de ser superada d'esquerra a dreta, la segona de dreta a esquerra i la tercera, de nou, d'esquerra a dreta. Al començar una partida el quadrat cabró avança fins a xocar contra un obstacle i destruir-se, immediatament després torna a aparèixer avançant des del començament del subnivell. La única feina que té el jugador és tocar la pantalla en el moment oportú perquè el quadrat salti i esquivi l'objecte que li impedeix el pas. Sembla fàcil, eh? Doncs és desesperant. Només cal dir que la repetició extrema és la base d'aquest joc. Al completar un nivell, el jugador obté un determinat nombre d'estrelles en funció dels cops que ha estrellat el quadrat. És a dir, es premia superar el nivell en poques repeticions. La veritat és que el joc és bastant divertit només quan deixes jugar-hi a algú de que saps que té un mal perdre. El resultat: suor, cara de tensió, indignació, insults, i sobretot, força de voluntat per acabar el nivell amb 150 immolacions.


La jugabilitat amaga alguns elements que donen més varietat al simple salt. El quadrat reacciona de diferent manera segons el moment en què toquem la pantalla o el temps que la toquem. Altrament, també hi ha obstacles que aporten més que no pas un objecte on estimbar-se, alguns serveixen per utilitzar-los de plataforma, altres permeten rebotar el quadrat o invertir la gravetat.


Òbviament, en un joc d'aquestes característiques, de poc serviria tenir uns gràfics elaborats. En conseqüència, trobem uns gràfics d'allò més bàsics. Zero floritures més enllà d'una estela darrera del quadrat protagonista i uns fons de pantalla simples, que d'altra banda, es poden desactivar per si el jugador creu convenient no tenir cap mena de distracció. El so parteix del mateix principi minimalista, efectes de so semblants als de l'època dels 8 bits i uns ocellets cantant de rerefons que faran les delícies dels més nerviosos.


Altrament, el joc ofereix un rànquing de jugadors que no encasten els seus quadrats contra qualsevol cosa. Un autèntic Hall of Fame del masoquisme humà. Per completar Tap 'n' Crash, caldrà superar set mons amb onze nivells a cada un, condemna suficient per mesos o fins i tot anys, ja que, de ben segur serà un joc que només voldràs jugar els dies que et mereixis una pallissa. Esperem que siguin pocs.



Creadors: t4ils

Plataforma: Android (1.6 +)

Preu: Gratuït

Link a Android Market