6 de gen. 2012

FRONTLINE COMMANDO

Cada cop apareixen més jocs per a Android que estan pensats pels smartphones de gama alta. Aquests jocs tenen una característica en comú, criden l'atenció gràcies a uns gràfics que recorden més als de les consoles que no pas al que estem acostumats a tenir a la butxaca. Frontline Commando n'és un bon exemple, i no només viu dels seus portents visuals.

Frontline Commando és un joc d'acció en tercera persona amb uns gràfics impressionants. El protagonista, enemics i escenaris estan modelats en tres dimensions, buscant el realisme i no els mers polígons per autodenominar-se joc amb gràfics 3D. La història... bé, com sempre deixa molt que desitjar, per no dir que ho deixa tot. El jugador es posa en la pell de l'últim comando viu enmig d'un conflicte militar en un possible orient mig. Quatre frases dicten una cosa que es fa dir història i s'ha d'anar en compte a no caure en els buits narratius, o millor dit, abismes. Però és igual, perquè aquest joc és de buidar munició contra gent armada.

La dinàmica del joc consisteix en seleccionar les missions en un mapa, superar-les i comprar armes amb la recompensa. Cada missió té la seva pròpia descripció i aquestes consisteixen fonamentalment en: sobreviure un temps determinat fins que arriba una cobertura aèria, matar tots els enemics, o matar un enemic concret. Un cop dins la missió, el jugador controla un comando, el qual no pot moure's lliurement per l'escenari, sinó que ha de desplaçar-se d'un punt de cobertura a un altre. A cada escenari hi ha tres punts de cobertura. Cada un d'ells permet tenir una millor posició de tir i/o protecció. Altrament, les cobertures són destructibles, és a dir, si el comando roman tota l'estona al mateix lloc acabarà cosit a bales. El protagonista pot cobrir-se o estar al descobert per disparar. Òbviament, és recomanable recarregar l'arma mentre el personatge està protegit i canviar d'arma segons les debilitats i situació de cada enemic (es poden dur dues armes diferents a cada missió).

Després de cada missió el jugador és recompensat amb experiència (per pujar de nivell i tenir més vida) i diners ficticis segons el nombre d'enemics eliminats. Aquests diners poden ser utilitzats per comprar armes. Altrament, després de missions importants es premia al jugador amb unes monedes que poden canviar-se per farmacioles de vida, armes molt potents, atacs aeris i vestimenta de protecció. Aquests items, són pràcticament impossibles d'adquirir, a no ser que el jugador compri les monedes a través d'un pagament. Tot i que en els primeres missions no són imprescindibles els items comprables, no seria d'estranyar que sí ho siguin més endavant. Així, tot i ser gratuït, el joc té la seva font d'ingressos casi assegurada en qui vulgui gaudir-lo al màxim o simplement completar-lo.

En definitiva, un joc amb un plantejament jugable interessant, uns gràfics magnífics però que presumiblement sortirà car de completar. Ara bé, fins que un pugui jugar-lo sense necessitar les ajudes monetàries, és un excel·lent joc per matar l'estona.


Creadors: Glu Mobile

Plataforma: Android (2.1 +) i iCoses

Preu: Gratuït (amb micropagaments per obtenir armes i items)

Link a Android Market