5 de gen. 2012

Aqua Forest

Els usuaris de Apple són uns priviliegats, i és que ón usuaris que poden gaudir d'aplicacions tan curioses com aquesta. Aqua Forest és un joc que se surt dels cànons típics del videojoc. Normalment, en un videojoc hi ha un objectiu. Per molt mínim que sigui, sempre hi és; matar al dolent, salvar a la princesa, fer punts, aconseguir objectes, etc. Però en Aqua Forest, l'objectiu del joc en sí és el fet de jugar-hi. Mentre de fons sona una música relaxant i estimulant per al tupis de joc, l'usuari pot anar experimentant amb la interfície gràfica, en la que hi ha un bassal d'aigua que pel seu propi pes està dipositat a la part de sota de la pantalla. Si l'usuari mou el iPhone, l'aigua es veurà obligada a desplaçar-se per ocupar un emplaçament, i així indefinidament. Llavors, el que pot fer el jugador, és crear objectes de terra de diferents colors, forats per on s'escola l'aigua i surtidors d'aigua. Els efectes gràfics que es produeixen al xocar l'aigua i els objectes són força macos i espectaculars.


Bé, com ja podeu observar, aquest joc/aplicació no és ben bé un joc estrictament. Però sí que se'l pot classificar amb l'entreteniment. Per tant, d'una manera o una altre sí que ho és. De fet, Aqua Forest és un bon exemple de com estan evolucionant els videojocs. Ara, aquest joc és una curiositat més dins de les aplicacions de telèfon mòbil, però a la llarga això esdevindrà un gènere. Són jocs que acabaran per trobar el seu lloc en el mercat i consolidar-se com a tals.

Aquest us l'aconsello. És divertit, entretignut i deixa còrrer la imaginació. De fet, tinc un amic que va crear un sistema amb l'aigua que recordava a una cisterna d'un water. L'aigua estava en un recipient a la part esquerra superior de la pantalla i després hi havia un conducte que portava fins a un orifici situat a la part inferior dreta de la pantalla. El meu amic dibuixar un tros de cilindre marró que es quedava encallat en el conducte fins que deixava caure l'aigua per sobre del cilindre; aleshores lliscava tot fins al final i s'ecolava la femta i l'aigua per l'orifici. Tota una obra d'art post-moderna.