3 de gen. 2012

¿Dónde está mi agua?

Qui m'ho hauria dit que a la meva edat acabaria jugant a un joc de Disney. I no només això, si no que el consideraria un dels millors jocs disponibles per smartphones... Ai senyor...

¿Dónde está mi agua? És un joc de resolució de puzzles que aprofita a la perfecció la pantalla tàctil. L'objectiu del joc és omplir la banyera d'un entranyable cocodril, Swampy, el qual viu sota terra. Per tal d'aconseguir-ho, el jugador ha de guiar l'aigua cavant passadissos subterranis amb els dits. La resposta d'aquests control tàctil és excel·lent i permet definir amb exactitud cada “perforació”. Fins i tot és possible cavar dos forats en els dos extrems de la pantalla utilitzant dos dits diferents. L'aigua, la protagonista absoluta del joc, es comporta de manera força realista a través dels túnels subterranis gràcies al motor de física del joc. Una bona varietat d'obstacles i situacions diferents obliguen al jugador a utilitzar l'enginy per aprofitar fins l'última gota d'aigua: comportes, residus tòxics, fongs, mines, plataformes en moviment, etc. Com a repte opcional, a cada nivell hi ha tres aneguets que s'han d'aconseguir amb el contacte amb l'aigua.




Els gràfics són vistosos, d'alta resolució i recorden estèticament a dibuixos animats. I precisament això dóna un plus a ¿Dónde está mi agua? Swampy està perfectament animat i no para de moure's: des del menú principal, fins a la pantalla de superació del nivell, passant per la pròpia partida. Tots els elements del joc rallen un nivell molt alt i no sembla que el joc tingui cap mancança.





Més de 140 nivells diferents, assoliments i multitud d'objectes amagats per desbloquejar nous nivells, són les credencials de la durabilitat d'aquest joc. Per 0,76euros és francament un robatori a Disney. Una bona demostració, si no la millor, de com han de ser els jocs per a mòbils: creatius, divertits, atractius i amb un acabat magnífic.


Creadors: Disney

Plataforma: Android (2.1 +) i iCoses

Preu: 0,76€ (Demo gratuïta disponible)

Link a Android Market