2 de gen. 2012

Castle of Shadows



Castle of Shadows és un videojoc creat per al sistema operatiu Android. És un joc amb unes clares referències a clàssics del gènere de plataformes. Castle of Shadows presenta una història força convencional en la que el protagonista haurà de salvar a la noia raptada per les forçes malignes. Però tot i així la gràcia d'aquest joc no és el seu argument, sinó la jugabilitat al antic mode de les plataformes. I per aquest motiu i la tseva tèmatica fantàstica que no es pot parlar de Castle of Shadow sense deixar de mencionar a Castlevania. Les temàtiques del joc són idèntiques i inclús els enemics com: Sucubus, Cerberus, Vampire, Cthulhu, Golem... i una llarga llista de monstres mitològics i literaris que apareixen en els dos jocs.


TRÀILER CASTLE OF SHADOWS:




Castle of shawows es presenta com a un joc lineal amb algunes petites variacions per a que el jugador tingui una certa sensació de llibertat, tot i que és un joc molt pautat. Utilitza un recurs en el que el personatge estarà a una sala plena de miralls, on hi pot salvar partida, comprar items i curar-se les ferides. A més a més, hi hauran uns miralls que el teletransportaran a parts del castell encantat, on haurà de superar el nivell. En un principi, si no es supera un nivell no es pot accedir al següent mirall; però sí que es pot retrocedir a pantalles anteriors o saltar-se algun mirall bonus.

Els controls formen part
de la interfície gràfica
El joc també presenta hibridació amb altres gèneres, igual que Castlevania. El protagonista, constantment anirà aprenent encanteris i tècniques, trobarà items i armes i pujarà de nivell. Cada cop que mata a un enemic, adquireix experiencia i per tant, cada cop serà més fort. Igual que passa en jocs del gènere accion-RPG (Zelda, Alundra, etc.)

La jugabilitat és força bona. Els smartphones i les tablets no tenen botons de control i per tant, tota la interacció ha de ser amb la inteficie gràfica del joc. Doncs, com en molts altres jocs, s'ha solucionat aquest problema dibuixant els controls de videoconsola en la mateixa pantalla. De manera que el jugador pot manipular-los amb la pantalla tàctil.

Al meu parer, és un joc que per una plataforma estàtica com PC, MAC o videoconsola no portàtil no tindria gaire sortida, però per plataformes mòbils com és Android és un joc boníssim. Manté l'encant dels 16 bits i l'estil de la franquicia Castlevania però sense tenir de pagar per jugar. Al Android Market està disponible sense cap despesa adicional.