23 de gen. 2012

Orbits i la producció musical

Avui us vinc amb una aplicació força interessant que està disponible en el Android Market. Orbits és un petit programa de producció musical disfressat amb una interfície gràfica molt atractiva que el converteix en joc. Dic que és un joc perquè l'ús real i efectiu que en fan els usuaris és lúdic i d'entreteniment. L'usuar ha d'anar creant esferes a la pantalla, les quals ell en pot triar la grandària i la seva direcció. Però quan hi ha més d'una esfera en joc, aquestes s'atreuen com si fossin planetes a l'espai. Cada cop que xoquen dues esferes provoquen una nota musical, de manera que en funció de la seva grandaria la nota serà més alta o més baixa. D'això se'n diu crear música generativa, que és la creació de música a partir de patrons matemàtics i pre-fixats. El terme de Generative Music el va conceptualitzar Brian Eno.

Aquí us deixo quest video realitzat amb un tablet, que és com realment es difruta aquest joc de creació musical. Quin gènere li adjudicarieu? existeix el gènere "producció musical"? Entregues més antigues com Music 2000 de PSX o el Dejay de PC ja ens ho han fet veure. Penso que amb el temps, aquest tipus de jocs han començat a tenir un mínim de qualitat i ara es fan coses tant a nivell visual com musical força bones.




El fet és que aquests tipus d'aplicacions musicals s'han anat popularitzan molt amb l'aparició dels telèfons mòbils. Aquí us nombro un parell més però cada dia n'hi han més. I inclús seqüènciadors MIDI i d'àudio.

Otomata: només disponible per iPhone.



Sound Cells per iPhone