18 de des. 2011

DROP7


Fa uns quants anys es va crear una nova addicció, suposadament sana, els nous ionquis de la qual eren, també suposadament, gent amb agilitat mental. Avui, amb la febre de l'addicció rebaixada, podem dir que enganxar-se als Sudokus era, si més no, un símptoma de vida poc atrafegada. Proposo Drop7 per aquells que encara segueixin enganxats i els que vulguin reenganxar-se a l'addicció als números, i ho vulguin fer d'una manera més joiosa.


Drop7 és un puzzle de pagament, 2'08 €, que es podria definir com el fill bastard del Sudoku i el Tetris. La seva dinàmica consisteix en deixar caure fitxes, amb un número a l'interior, a la part inferior de la pantalla (tauler) per tal de realitzar combinacions amb les altres fitxes de la pantalla, i així, fer-les desaparèixer. Les combinacions es donen quan en el pla horitzontal o vertical s'ajunten el mateix nombre de fitxes que el valor d'alguna d'aquestes. Quan això succeeix desapareix la fitxa amb el valor coincident. Ara bé, existeixen fitxes sense valor, grises, que s'han de “trencar” dues vegades per aconseguir adjudica'ls-hi un número. Com es trenquen? Aconseguint fer desaparèixer una fitxa que estigui en contacte (horitzontal o vertical) amb la peça incògnita. Tot plegat difícil d'explicar amb paraules però simple de jugar.


L'objectiu del joc és aconseguir la major puntuació possible, i per fer-ho, caldrà tenir la pantalla el màxim de buida possible per tal de fer durar la partida al llarg dels nivells. Els nivells es superen un cop es duen a terme un nombre determinat de llançaments de fitxes, el qual és representat a la part inferior de la pantalla. Cada cop que pugem un nivell, s'afegeix una fila de fitxes sense valor definit a la base del tauler. El joc compta amb tres modalitats de joc diferents: normal, hardcore i sequence. En la primera, cauen fitxes grises i numèriques i els nivells duren cada vegada menys tirades. En la segona, els nivells duren poques tirades però no cauen fitxes grises. Finalment, la modalitat sequence és igual a la normal però la seqüència de fitxes que cauen és sempre la mateixa, així podem millorar l'estratègia.

El control és tan simple com tocar el lloc on volem que caigui la fitxa. El so compleix la seva funció, però l'apartat musical deixa bastant que desitjar. Només hi ha una cançó, la qual és força repetitiva, i arriba un punt en que s'acaba i torna a començar, amb el respectiu silenci. És un moment en la partida que genera cert desconcert i resulta molest.


Drop7 aconsegueix, amb uns gràfics simplistes i una dinàmica clàssica però a la vegada innovadora, enganxar des de la primera partida. Com sempre en aquest gènere, el nivell de vici que generi en l'usuari serà proporcional a les ganes de superar-se un mateix, almenys pel que fa a les puntuacions.

Creadors: Zynga

Plataforma: Android (1.5 +) i iPhone

Preu: 2,08€


Link a Android Market